Portugal

Förläng sommaren i Portugal på de bästa av stränder i Algarve

Följ med på en vecka med fokus på surfing. Nyfiken på att testa skateboard eller upptäcka hur surfskates kan förbättra din surf? Culture week i Portugal är för alla nivåer, både för nybörjaren och ditt första försök att surfa i vitt vatten men också för du som har surfat ett tag och som vill utvecklas som surfare. Vi dedicerar veckan till att få ut så mycket surf som möjligt med kompletterande skatesessions för att lära och utvecklas. För att även få lugn och ro i kroppen så avslutar vi 5 av dagarna med yoga sessions. För att komma ner i varv efter en dag i vågorna. Om du en mer erfaren surfare som vill komma till bra vågor för att utmana dig själv – checka in Surf Skate Safari.

Maj månad i Algarve är varmt och soligt, ännu har inte turistsäsongen kickat in så vi kan få en strand för oss själva. I oktober är det fortfarande varmt och sensommar i södra Portugal, de senaste åren har fler och fler turister och surfare upptäckt hur fantastisk oktober månad är, så räkna med folkliv och mingel. Dagarna spenderas på stranden och i havet. Vi är ett med naturen och havet. Temperaturen i vattnet ligger på cirka 18-20 grader. Vid soligt väder kryper värmen upp till 30 grader. Det finns flertalet olika stränder att välja på när vi på morgonen bestämmer vilken strand som blir dagens destination.

Resorna anordnas tillsammans med the Surf Experience, en av de surfskolor som var först i Algarve med att arrangera surfresor och lektioner (år 1992). Inför veckan bestämmer vi tillsammans var du befinner dig på för nivå som surfare- nybörjare eller intermediate och ser efter din nivå till att söka de vågor som du behöver. Vissa dagar kan vi välja att dela upp gruppen i två bilar och åka till olika stränder för att kunna ge det bästa utifrån er nivå. Såklart alltid baserat utifrån vad havet och vädret ger för dagen, det går ju tyvärr inte att beställa exakta vågor precis som hur man vill ha dem!

Vi har flera boendealternativ att erbjuda. Vi kommer 2022 att bo på ett nyrenoverat pensionat som ligger mitt i Lagos medeltida stadskärna. Alltså inte i en villa långt utanför civilisationen (som en del andra surfskolor). Mitt i Lagos betyder att det är 0-5 minuters promenad till restauranger, pubar, affärer. Rummen är fräscha och fina, vi delar rum två och två. Vill du ha singelrum så går det att boka till en extra kostnad men det behöver göras innan 1 mars 2023.

Lagos är en otroligt charmig liten stad belägen vid en åmynning och en vidsträckt sandstrand – Meia Praia. Dessutom finns små pittoreska stränder mellan klipporna, där en strand är utsedd till topp tio av Europas vackraste stränder.

Till och från stränderna kan vi också besöka vi Algarves sevärdheter, allt från Carrapateiras utmärka café med tårtor eller de resta stenarna från äldsta stenåldern – Monumentos Megaliticos. Glöm inte att ha plats i din väska inför hemresan, vi besöker såklart Algarves Pottery shops, där du kan köpa med dig snygga skålar, fat och muggar. Gillar du kork så finns det mängder av souvenirer!

%d bloggare gillar detta: