Om Nina & Culture Week

Foto: Lars Höglund

”Culture Week är inte bara en resa. Det handlar om mod. Att våga testa sina egna gränser och att få kraft av gemenskap”

Nina
Jag älskar havet och surfing och arrangerar resor för att du ska få en härlig upplevelse på de bästa av platser samtidigt som du får utmana dig själv. Jag har arrangerat resor under namnet Culture Week sedan 2014. Jag är arkeolog och har under många år arbetat med förmedling och besöksupplevelser inom museisektorn.

Surf
Du kan uppleva och vara i samklang med havet på många sätt. Vågsurfing är fantastiskt svårt men ofantligt roligt. Det viktigaste är att det finns gott om vitvatten för nybörjaren och gröna vågor att utmanas av för den mer vane. Algarve i sydvästra Portugal är vågsäkert och möjligheterna att hitta vågor som passar för just din nivå är stora. Kitesurfing kräver vind och Gotland där det alltid blåser har blivit kitesurfingens ö. De gånger vinden mojnar och havet blir stilla är SUP utmärkt för att paddla fram längs pallkanten av Gotland.

Skate
Skatelektioner är ett utmärkt komplement för att utvecklas som surfare. Nybörjare kanske står upp i några sekunder på surfbrädan. För det mesta är det en kamp för att komma upp och hitta balansen. På en skateboard får du tid att öva balansen, och den erfarna surfaren får på en Carver skateboard möjlighet att öva på tekniken för att svänga på kommande vågor. Gotland är ett oupptäckt paradis för longboard, de många cykelvägarna på den relativt platta ön passar utmärkt för att rulla fram på en longboard.

Varför Culture?
En del i att resa är att uppleva och upptäcka den lokala historien och kulturen på den plats du besöker. Jag är dessutom passionerat övertygad att historia är viktigt för att få perspektiv i vår samtid. Resorna till Portugal är förutom surf och skate också att upptäcka Algarve och Lagos samt Monumentos Megalithicos, Vinho Verde, Pasteis de Nata och Perceves. Att besöka Gotland är också att upptäcka kalkstensön med medeltida Visby, Gnisvärds och Rannarves stensättningar, Saffranspannkaka och Gotlands bryggeri Bulldog.

Culture Week handlar om att peppa och stärka kvinnor att ta plats, inte bara i line-upen, utan också i livet. Jag vill att du ska resa hem stärkt av den positiva kraft som uppstår när man sammanför en grupp kvinnor som tillsammans testar att utmana sig själv genom att surfa eller skejta.

Häng med mig till underbara Portugal eller kom med och upptäck Gotland! Vi surfar, skejtar och njuter av goda middagar, dryck och skratt. Jag lovar dig glädje, ny vänskap och gött häng!

%d bloggare gillar detta: