Culture Week Portugal 16-23 oktober 2021

Förläng sommaren i Portugal på de bästa av stränder i Algarve

Följ med på en vecka med fokus på surfing. Nyfiken på skateboard? Carver skateboards finns att låna och testa. Resan är för alla nivåer, både för nybörjaren och ditt första försök att surfa i vitt vatten men också för du som är mer erfaren surfare och som vill hitta vågor och förbättra din surfing.

Photo: Robert Douglas

I oktober är det fortfarande s varmt och sensommar i södra Portugal. Dagarna spenderas på stranden och i havet. Vi är ett med naturen och havet. Temperaturen i vattnet ligger på cirka 18-20 grader. Vid soligt väder kryper värmen upp till 30 grader. Det är lågsäsong så inte mycket surfare på stränderna eller ute i vattnet. Det finns flertalet olika stränder att välja på när vi på morgonen bestämmer vilken strand som blir dagens destination.

Resan anordnas genom the Surf Experience, en av de surfskolor som var först med att arrangera surfresor och lektioner (år 1992). Inför veckan bestämmer vi tillsammans var du befinner dig på för nivå som surfare- nybörjare eller intermediate och ser efter din nivå till att söka de vågor som du behöver. Såklart alltid baserat utifrån vad havet och vädret ger för dagen, det går ju tyvärr inte att beställa exakta vågor precis som hur man vill ha dem!

Vi bor inhysta i ett traditionellt portugisiskt Pensao. Vår värd Clothilde är i 80-årsåldern och har i 27 år haft surfare inhysta hos sig. Pensaot ligger mitt i Lagos medeltida stadskärna. Alltså inte i en villa långt utanför civilisationen (som en del andra surfskolor). Mitt i Lagos betyder att det är 0-5 minuters promenad till restauranger, pubar, affärer.

Lagos är en otroligt charmig liten stad belägen vid en åmynning och en vidsträckt sandstrand – Meia Praia. Dessutom finns små pittoreska stränder mellan klipporna, där en strand är utsedd till topp tio av Europas vackraste stränder.

Vi dedicerar veckan till att få ut så mycket surf som möjligt med kompletterande skatesessions för att lära och utvecklas som surfare. Till och från stränderna kan vi också besöka vi Algarves sevärdheter, allt från Carrapateiras utmärka café med tårtor eller de resta stenarna från äldsta stenåldern – Monumentos Megaliticos.

Fakta
Kostnad: 650 Euro
Detta ingår:
– Transfer Faro-Lagos
– Del i tvåbäddsrum.
– Lunch varje dag du är med till stranden.
-Frukost varje morgon du är på plats. – 2 middagar.
– Hyra av våtdräkt och surfbräda
– Transport till och från stranden för dagen.
– 2 surfsessions/dag på stranden (fm&em) eller 1 längre surflektion/dag, beroende på hur swell, vind och tidvatten påverkar vågorna.

Förlänga din vistelse?
Möjlighet finns att komma tidigare eller senare, extra dagar utöver lördag-lördag – 15 euro/dag).

Steg 1. Boka plats
Du bokar din plats genom att ta kontakt, förslagsvis maila ninaeklof@hotmail.com.

Steg 2. Bekräfta plats
Du bekräftar din plats på resan genom att betala en deposit på 150 Euro. Den betalas till Surfskolan Surf Experience som är värd för resan på plats. Din deposit gör bokningen bindande. Resterande 500 euro betalar du veckan innan avresa.

Bokningsvillkor
Du kan avboka men deposit återbetalas inte. Om reserestriktioner föreligger oktober 2021 flyttas veckan till 2022. Om du avbokar så har du din deposit innestående för 2021 eller 2022, valfri vecka av hela Surf Experience utbud.

Photo: Robert Douglas


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: